Qlean Construction är marknadsledande på flera fronter. Ett av våra områden är rengöring av betongytor med repteknik. Faktum är att vår egen metod är en investering som lönar sig i längden.

En rengöring av vattenkraftverk förlänger dammarnas hållbarhet och livslängd då mossa och alger tas bort från betongen. Detta minskar effektivt risken för sprickor vid frostsprängningar. Det innebär också reducerade kostnader för betonglagningar och en säkrare arbetsmiljö.

Miljövänligt, prisvärt och utan kemikalier

Vi arbetar efter en metod som vi kallar Qlean-metoden. Det är en miljövänlig och prisvärd rengöringsmetod helt utan kemikalier, som har tilldelats Svenska Kraftnäts Miljöpris 2009. Istället tar ett processat vatten bort smuts, fett, alger och mossa mycket effektivt. Tack vare Qleanmetoden hamnar inga kemikalier i älvarna under rengöringsarbetet.

Utan kranbilar och ställningar

Det låga priset är kopplat till att allt arbete utförs utan kranbilar och ställningar. Resultatet varar längre eftersom metoden innebär att rotsystem och sporer dör. Fördelarna är många, inte minst för miljön men också för plånboken.

Rengörning med repteknik

Istället för att använda byggställningar så rengör vi dammarna genom repteknik. Vi har genom åren hittat ett bra arbetssätt och blivit proffs på att med just repteknik och Qleanmetoden rengöra dammarna så effektivt som möjligt.

Låter detta intressant? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Här hänger Micke väl förankrad och tvättar en kraftdamm. Notera skillnaden före och efter.