Även när det gäller upptagning av släcksten har vi effektiva och flexibla lösningar. Dessutom har vi med vår 15 år långa erfarenhet blivit riktigt bra på att hantera både stora och små utmaningar.

Vi kan även ansvara för att släckstenen som ligger i trafogroparna tas bort, sorteras upp i ren -samt oljekontaminerad sten för att enbart behöva skicka den oljekontaminerade stenen till deponi.

Stenar, stora som små

Beroende på hur stora stenarna är och hur många vi har att göra med så använder vi oss av olika metoder när vi hanterar dem. Värt att nämna är att alla medarbetare på företaget har bland annat ESA-14 Grund och Arbete samt ESA-Tillträde, vilket krävs för att få utföra arbete på ställverksområden.

Det finns smarta lösningar på det mesta

Oftast är det enklast är att använda en torrsugbil. Ibland händer det dock att stenarna är större. Detta är inget hinder, då får vi helt enkelt gräva upp dem med en minigrävare eller för hand och sedan transportera bort dem. Det fungerar bra det också.

sugbil
Är det bråttom får vi använda rejäla resurser. På den här bilden är vi extra tidseffektiva och hanterar stora mängder sten på kort tid.
stenplockning
Med vår erfarenhet har vi blivit experter på att göra det tunga arbetet så lätt som möjligt, även där det inte finns åtkomst för sugbilar. Det gäller att vara påhittiga och samtidigt jobba säkert.
stora-stenar-i-trafogropen
Oj! Så här kan det se ut under den fina släckstenen. Stenar modell större, och tyngre. Här fungerar inte sugbil, nu får vi plocka fram en minigrävare samt komplettera med lite pålitlig armkraft!
grävskopa
Alla sätt är bra utom de dåliga. Resultatet blev väldigt bra och med lite fiffighet kommer man långt.
Låter detta intressant? Kontakta oss så hjälper vi dig!